Monday 8 September 2014

SPAIN DIARY: Part 3 (Spanish food)


   
    Spanish food is just amazing!!! Everything I had in Spain was very, very tasty and I never stopped eating. I had kind of knew it is amazing since Spanish food is so popular and everybody says it is really good, but yes it was so fantastic that I am blogging just about it!

 スペイン料理は日本でも人気があり、おいしいだろうという期待は行く前からありました。が、毎日本当に感動の連続で、こうしてスペイン料理のポストを決心してしまうほどに素晴らしかったのです。間違いなくスペインにとって食文化は重要な位置づけであり、せっかく行くからには存分に楽しむべき!いくつかのものは同じヨーロッパのイギリスでも手に入らないような食材を使っていたりするので、全ては出会い、と思って存分に堪能しました。


    1) Bar
 
 

    Although I do not drink, I quite enjoyed experiencing Spanish bars. They served good cold lemonade and tasty foods. Fried calamares and jamon serrano were especially my favourite "tapas" but you can try millions kinds of foods there.
    There are many local people stopping by and having a glass of beer with a few snacks, and I found Spanish people's passion for food in this bar culture. I always try to local food when I travel another country (even if that is the UK!), but that does not necessarily mean I always enjoy local food, unfortunately. However, in Spain all the food I had was amazing and I think that is because Spanish people love food and cherish their food culture.

 スペインバルは日本でもかなり一般的になってきましたが、スペインを旅行するとこれが彼らの食文化であり日常であることが分かります。町の至る所にバーがあり、そこで提供されるタパスはどれもおいしいものばかりです。私は常々、イギリスの食事がおいしくないのは食に関心のある人の割合が低いからなのではと思っていますが、そういう意味で言うとスペイン人の食に対する情熱にはただただ尊敬するばかりです。
 私は個人的にフライにしたイカリングと生ハムがお気に入りで、お酒は飲みませんが、これをレモネードと一緒に食するのが楽しみでした。特に暑い夏はお酒を飲める方にとっては本当に最高だと思います。


    2) Cochinillo and Judiones in Segovia


   
    In Segovia I enjoyed cochinillo and judiones, its local food, and they were really tasty! I also tried some local food in Toledo and it is really nice that we can try different style of food in different areas in Spain.

 セゴビアではコチニージョという豚を焼いた料理とフリオネスというトマトと豆のスープを食べました。どちらも本当においしかったです。また、トレドでも鹿などその土地ならではのものを食べました。国内どこに行っても地元の伝統料理があり楽しむことができるのはスペインの魅力のひとつだと思います。


    3) Ensalada Campera, Horchata and Pan Tumaca.


    I also enjoyed food at home a lot and I am naming my best 3 as below.
    Ensalada campera is the salad that my boyfriend's grandma cooked for us and it was really tasty! I think she put lots of vinegar in it, which gave this flavour and it was perfect for summer.
    Horchata was my favourite drink for breakfast during my stay in Spain. It has wonderful nutty flavour and if you dunk a sugar coated bread in it, it is even more than an Oreo cookie with milk!
    Pan tumaca is an open sandwich of olive oil, tomato and salt (the photo is not an open sandwich, though). It is such a simple food but made me realise how wonderful olive oil is! I have already made them twice at home since back from my holiday.

 スペインの家庭で食べられているものもおいしいものばかりでした。以下は私のお気に入りベスト3です。
 まず、エンサラダ・カンペラというのは彼の母曰く典型的なスペインの田舎サラダで、これは彼の祖母が作ってくれたものです。ジャガイモ、オリーブ、パプリカ、ピーマン、コーン、ツナ、エビが入っていて塩、こしょう、オリーブオイル、そしてかなり大量のお酢で味付けされていました。夏にピッタリのサラダです。
 オルチャタというのはナッツを使って作られた飲み物で、ものすごくいい香りがします。かなり甘いのですが、ここにさらに甘いパンを浸して食べるのがスペイン流です。イギリスで買えないのが残念なくらい、病みつきになりました。
 パン・トマカというのはトマトのオープンサンドで、オリーブオイルと塩で味付けされたごくシンプルな料理です。でも、これがオリーブオイルがどれだけおいしいのかひしひしと感じさせてくれるのです。写真はイギリスに戻ってから生ハムと一緒にしたもので(オープンサンドではありませんが)、恐らくこれからも何度も作ると思います。
 
 


    4) Sweets


    Just too good to resist...!

 日本でも人気のチュッパチャプスやチュロスがスペイン発祥だと初めて知りました。


    5) Restaurant Palacio del Negralejo


    I went to such a wonderful restaurant to celebrate a 35th wedding anniversary of my boyfriend's parents. It is located in a big property and the building is old, pretty and romantic I would say, so it was a perfect place for anniversary. Interestingly, although it is such an elegant restaurant, it still gives relaxing atmosphere at the same time and so I can just enjoyed being there.

 今回の滞在で感動した場所のひとつが、彼のご両親の結婚35周年を記念した食事会で行ったレストランです。ゴルフ場なども兼ねそろえた広大な敷地の中にあるレストランで、建物は古く、とてもロマンチックでまさにこういった記念日を祝うにふさわしい場所でした。外観も内装も非常にエレガントなのに、同時にリラックスできる雰囲気があり、ただそこにいるだけで満ち足りた気持ちになれました。

    They serve Spanish cuisine and all the food that I had was really delicious. I had grilled fish and tempura, which came with 2 kinds of sauce of apple and squid ink. My boyfriend had pork steak and he said it was very good too. 

 私はグリルした白身魚と天ぷらをオーダーしました。リンゴのソースとイカスミのソースで食べるのですが、とてもおいしかったです。彼は豚のステーキを食べていましたが、こちらもおいしかったとのことです。


   
    Please forget about diet because their ice cream is really really yummy!

 また、絶対試すべきなのがデザートのアイスクリームです。絶品!



   
    Their service was very sophisticated and I would say it is not a super expensive restaurant. You have to come to San Fernando but I strongly recommend this place.

  サービスもとても洗練されていて、なおかつ桁外れに高いレストランというわけでもありません。サンフェルナンドまで来なければなりませんが、ぜひお勧めします。HPは英語がないようですが、メニューは英語のものを用意してもらえました。


    Palacio del Negralejo: http://www.negralejo.com/#




    I think this is it for my Spain diary. It was one of the best trips that I have ever experienced. I was able to see so many beautiful things, meet wonderful people and enjoy amazing food. I just cannot wait to go back there again and until then I will work on my Spanish and learn Spanish history a little more!

 以上でスペイン滞在記は終了です。今まで色々な場所を旅行しましたが、間違いなくベストな国のひとつでした。きれいなものをたくさん観ることができ、素晴らしい人にもたくさん会え、また絶品のスペイン料理を堪能できました。また次に行くことができる日を楽しみに、スペイン語の勉強とスペインの歴史の復習を頑張りたいと思います!




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